- 4-5 ansjovis
- 7-8 teentjes knoflook
- oregano, verse en droge (half potje)
- 1/2 theel. cayennepeper
- 1/2 eetl. tijm
- 1/2 theel. basilicum +verse
- 1/2 eetl. Italiaanse kruiden
- zwarte peper
- 2 pakken tomato frito
- beetje zout en suiker
Ansjovis bakken in 4 eetl. olijfolie tot ze uit elkaar vallen. Knoflook erbij. Vlam klein zetten. Overige ingrediënten toevoegen en daarna vlam hoger zetten. Ongeveer 40 minuten laten pruttelen.
Pizzadeeg
- 200 gram bloem
- 1 pakje gist
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 1 theel. zout
- 2 klontjes suiker
Neem een half kopje halfwarm water, los er 2 klontjes suiker in op, theel. bloem erbij. Roeren tot alles opgelost is. Door elkaar roeren met het zakje gist. Even laten staan totdat de gist goed geschuimd is. Bloem in de mixer gooien, zout erbij, ei erbij en de gist erbij. Niet meteen alle gist. Eventueel toevoegen als deeg te droog is. Laten kneden tot een samenhangend geheel. Bak instrijken met olijfolie, vervolgens deeg tot bal vormen en bal door de bak rollen, zodat deze met olijfolie gecovered is. Afdekken met folie en laten rijzen op warme plek.
Beleggen met:
- salami, geitenkaas en lente-ui
- rauwe ham, geroosterde paprika en rucola
- fijne reepjes courgette, ricotta, rozemarijn en rasp van 1/2 citroen
- ham, ananas, gele pepers