- 1 pompoen, gehalveerd, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 zoete aardappel, in stukjes (ik heb er 3 in gedaan)
- 2 rode uien, in vieren
- 1 stukje gember, gehakt
- 1 citroen, gehalveerd
- 1 gedroogde rode chilipeper
- 3 nog net niet rijpe bananen
- 15 kerrieblaadjes, plus extra (ik heb 4 laurierblaadjes genomen)
- 1 eetl. zwart mosterdzaad
- klein bosje koriander, steeltjes gesneden en blaadjes heel
- 1,5 l hete groentebouillon
- geroosterd kokosschaafsel
Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de stukjes pompoen en zoete aardappel in een braadslee, samen met de uien en gember. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap over. Verkruimel de chilipeper erboven, voeg zout en peper toe en schep alles goed door elkaar. Rooster 1 uur, of tot ze gaar zijn. Pel de bananen en voeg ze 20 min. voor het eind van de baktijd toe. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg kerrieblaadjes, mosterdzaadjes en koriandersteeltjes toe. Leg het deksel op de pan en bak ze 30 sec. of tot de mosterdzaadjes beginnen te springen. Neem de pan van het vuur en roer de geroosterde groenten en bananen er grondig door. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 min. sudderen. Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdeel over kommen. Strooi er kokosschaafsel over, plus korianderblaadjes en kerrieblaadjes.
Geef er warm pitabrood bij.
Bron: Jamie Magazine