Pagina's

vrijdag 21 januari 2022

Linzensoep met sinaasappel












  • 1 sinaasappel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 wortels, geraspt
  • snufje zout en peper
  • 2 theel. gedroogde majoraan
  • 800 gr. ontvelde tomaten, geprakt, met het sap
  • 1 flinke eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. gele of bruine basterdsuiker
  • 1,5 ltr groente- of kippenbouillon
  • 200 gr. rode linzen, goed afgespoeld
  • 3 eetl. gehakte peterselie

Schil de sinaasappel zo dat je een lange spiraal schil hebt. Schraap het wit er van af en bewaar. Snijd de sinaasappel doormidden en pers hem uit.  Zet het sap apart.

Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur. Fruit de ui en wortels onder af en toe roeren in 15 min. zacht en glazig. Voeg ongeveer 2 min. voor het verstrijken van de kooktijd zout, peper en majoraan toe.

Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, bouillon en sinaasappelschil en -sap en de linzen toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in half afgedekte pan nog een half uur doorkoken. Verwijder de sinaasappelschil. Voeg eventueel nog wat peper of zout toe en roer de peterselie erdoor. Serveer meteen.

Bron: USA kookboek, Sheila Lukins

Populaire recepten