- 2 eetl. arachideolie
- 3 stengels citroengras, gekneusd, in stukken van 5 cm
- 10 dunne plakjes geschilde gember
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 8-10 middelgrote wortels (ca. 500 gr) in stukjes van 2,5 cm
- zout en cayennepeper, naar smaak
- 1 liter kokosmelk
- 15 gr. verse koriander, gehakt
- 1 limoen, in vieren
Verhit de olie op matig vuur. Voeg citroengras, gember en knoflook toe en bak circa 5 min. onder af en toe roeren en keren tot de knoflook goudbruin is. Voeg de wortels, een flinke snuf zout en 1/4 theel. cayennepeper toe. Bak 1 minuut en voeg de kokosmelk en 5 dl. water toe. Voeg de koriandersteeltjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur matig tot laag en laat de soep 15 minuten zacht sudderen tot de wortels zacht zijn. Haal de koriandersteeltjes uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zou, cayenne en zo nodig wat suiker. Verdeel de soep over kommen, garneer met koriander en geef er partjes limoen bij.
Bron: De Dikke Vegetariër, Mark Bittman