- 1 kropje sla
- 200 gr. spinazie (of rucola)
- sap van 2 limoenen
- 2 appels, in smalle reepjes
- 500 gr. gerookte makreel
- 125 ml. yoghurt
- 3 eetl. olijfolie
- 3 avocado's, in stukken
- 1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
- 4 sneetjes brood, zonder korst, in blokjes
- 1 eetl. bieslook, gehakt
Scheur de sla iets kleiner en meng de spinazie erdoor. Meng de helft van het limoensap door de appel tegen het verkleuren. Snijd de makreelfilet in kleinere stukken en meng door de appelreepjes. Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Pureer de avocado's met de rode peper, de rest van het limoensap en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de gemengde sla over borden of kommen en besprenkel met de yoghurtdressing. Verdeel de avocadopuree en het appel-makreelmengsel erover. Verhit de rest van de olijfolie en bak de broodblokjes krokant. Bestrooi de salade met de bieslook en croutons.
Bron: Boodschappen