- 3 eetl. boter
- 2-3 kippenbouten
- 2 uien, gesnipperd
- 1 appel, geschild, in blokjes
- 4 tomaten, in blokjes
- 1/2 eetl. kerriepoeder
- handje blanke rozijnen
- 5 kruidnagels
- 1/2 eetl. bruine basterdsuiker
- 2 eetl. ketjap manis
- 1 kippenbouillonblokje
- 300 gr. rijst
- 3 cm verse gember, fijngehakt
- 1 eetl. bloem
- 200 ml. melk
Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de kippenbouten in circa 5 minuten lichtbruin.
Verhit intussen de overige boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.
Schep de gebakken ui in de braadpan bij de kip. Voeg de appel, tomaat, kerrie, rozijnen, kruidnagels, basterdsuiker, ketjap, het bouillonblokje en een scheut water toe. Laat de kip circa 45 minuten afgedekt stoven. Schep tussendoor om.
Kook de rijst.
Voeg de gember toe aan de kip en stoof afgedekt nog 15 minuten mee. Verwijder de kruidnagels. Haal het kippenvlees van het bot, snijd kleiner en voeg de kip weer toe aan de pan. Roer de bloem en de melk door de saus en laat op een lage stand al roerend in circa 5 minuten binden.
Serveer de kipstoof met de rijst en eventueel atjar.
Bron: Boodschappen