- 4 stengels citroengras
- 2 blikjes kokosmelk a 4 dl
- 4,75 dl kippenbouillon
- stukje verse galanga, 2,5 cm geschild in dunne plakjes
- 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
- 10 kaffir-limoenblaadjes, in stukjes
- 300 gr. kipfilet, in dunne reepjes
- 120 gr. champignons, gehalveerd
- 50 gr. babymaiskolven, overlangs in vieren
- 4 eetl. vers limoensap
- 3 eetl. thaise vissaus
- vers gehakte rode pepers, lenteuitjes en koriander
Snijd de onderste 5 cm van het citroengras af en hak fijn. Kneus het resterende deel van de stengels. Breng de kokosmelk en bouillon op matig vuur aan de kook. Voeg het gehakte en gekneusde citroengras, galanga, peperkorrels en de helft van de kaffir-limoenblaadjes toe en kook 10 min. op laag vuur. Zeef de soep boven een schone pan. Verwarm de soep op laag vuur en voeg kip, champignons en mais toe. Laat onder af en toe roeren 5-7 min. zachtjes koken tot de kip gaar is. Roer limoensap, vissaus en kaffir-limoenblaadjes erdoor. Schep in voorverwarmde kommen en garneer met pepertjes, lente-uitjes en koriander en serveer.
Bron: Minibijbel Thaise keuken