Pagina's

donderdag 17 februari 2022

Aardappel, ui & biet in kokos-gemberpasta












  • 4 eetl. notenolie of milde olijfolie
  • 450 gr. zoete aardappels, geschild, grof gesneden
  • 4 bieten, gekookt, gepeld en in partjes
  • 450 gr. kleine uien, gehalveerd
  • 1 theel. korianderzaad, licht gekneusd
  • 3-4 kleine rode chilipepers
  • zout en versgemalen peper
  • gehakte verse koriander

Voor de pasta:
  • 2 grote tenen knoflook, fijngesneden
  • 1-2 groene chilipepers, fijngesneden, zonder zaadjes
  • 1 eetl. fijngehakte gember
  • 3 eetl. gehakte verse koriander
  • 5 eetl. kokosmelk
  • 2 eetl. notenolie of milde olijfolie
  • geraspte schil van 1/2 limoen
  • 1/2 theel. lichtbruine basterdsuiker

Maak de pasta. Pureer knoflook, pepers, gember, koriander en kokosmelk in een keukenmachine. Doe de pasta in een kleine kom en roer de olie, limoenschil en basterdsuiker erdoor. Verwarm oven voor op 200 C. Verhit de olie 5 min. in een grote braadslee in de oven. Voeg aardappels, bieten, uien en korianderzaad toe en schud de groenten door de hete olie. Bak ze 10 min. Roer de hele pepers en de pittige pasta door de groenten. Bestrooi flink met zout en peper en zorg dat alles goed gemengd is. Bak de groenten nog 25-35 min. tot de aardappels en uien gaar en zacht zijn. Roer in die tijd 2-3 keer met een houten lepel om te voorkomen dat de pasta aanbakt. Serveer de groenten meteen, bestrooid met wat verse koriander.

Misschien eens proberen met worst erbij???

Populaire recepten