- 250 gr. spek, uitgebakken
- 800 gr. groente (champignons, courgette, rode ui, prei, broccoli, peterselie)
- 90 gr. pesto alla genovese
- 250 gr. mascarpone
- 150 ml. water
- 12 lasagnevellen
- 75 gr. geraspte kaas
- 40 gr. pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekjes in 5 min. uit op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.
Meng ondertussen de pesto met de mascarpone en het water. Verdeel een dun laagje pestoroomsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen erover, ⅓ van de pestoroomsaus en ⅓ van het spek-groentemengsel. Zorg dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen. Herhaal dit en eindig met het spek-groentemengsel. Verdeel er de geraspte kaas en pijnboompitten over.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel de laatste 15 min. af met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.
Bron: Allerhande