Pagina's

donderdag 10 februari 2022

Courgettefrittata












  • 6 eieren, losgeklopt
  • 3 eetl. cottage cheese
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
  • 2-3 eetl. fijngehakte peterselie
  • zout, cayennepeper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een kom de eieren met de cottage cheese en wat tomatenolie los. Roer de tomaatjes en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 5 min zachtjes. Voeg courgette toe en bak 5 min mee. Schep de groenten door het eimengsel, giet het in een ingevette quichevorm en bestrooi met parmezaanse kaas. Bak 20 min in het midden van de oven.

Lekker met mozzarella-tomatensalade!

Variatie: eventueel wat spekjes of ham toevoegen. Dille ipv peterselie.

Populaire recepten