Pagina's

vrijdag 25 februari 2022

Bloemkoolbroodjes














Voor 6 stuks:
  • 350 gr. bloemkool, grof geraspt/gehakt
  • 275 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetl. gehakte tijm
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetl. melk
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloemkool met bakmeel, tijm en 1 theelepel zout. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de eieren en de melk. Meng alles snel door elkaar tot een grof deeg, maar bewerk het niet te lang. Vorm met vochtige handen 6 bollen van het deeg van en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bak de broodjes in het midden van de oven in circa 25 minuten bruin en gaar. Garneer de bloemkoolbroodjes met een takje tijm en serveer warm. Lekker met blauwe kaas.

Variatie: voeg 1 eetl. pesto aan het deeg toe.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten