Pagina's

maandag 14 februari 2022

Broodje kip met korianderchutney

















  • 8 ciabatta-broodjes
  • 4 middelgrote kipfilets
  • 300 gr. Griekse yoghurt of kokosyoghurt
  • 150 ml. kokosroom
  • 2 eetl. pittige currypasta
  • 4 eetl. mangochutney
  • 1/4 krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 2 eetl. amandelschaafsel, geroosterd

Korianderchutney
  • flinke handvol koriander + extra
  • duimgroot stukje gember, gehakt
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 groene chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 eetl. lichtbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
  • sap van 1 limoen

Leg de kip tussen plasticfolie en sla plat. Meng in een kleine kom 75 gr. van de yoghurt samen met de kokosroom, currypasta en de helft van de mangochutney. Leg de kip erin en laat minimaal 20 min. en max. 2 dagen marineren in de koelkast. 

Maal alle ingrediënten voor de chutney, 1-2 eetl. koud water en flink wat zout in de staafmixer of keukenmachine fijn tot een dunne, groene saus.

Gril de kip 3 min. per kant tot deze goed gaar is. Laat 5 min. rusten en snijd dan in reepjes. Rooster het brood ook even goudbruin.

Roer de andere helft van de mangochutney door de rest van de yoghurt en smeer uit over het brood. Verdeel sla, kip, korianderchutney en wat extra korianderblaadjes erover. Strooi er als laatste het amandelschaafsel over. 

Recept Alice Hart

Populaire recepten