- 500 gr. half-om-half gehakt
- 1 ei
- 4 eetl. paneermeel
- versgeraspte nootmuskaat
- 25 gr. boter
- 1 ui, fijngesneden
- 3 eetl. azijn
- 1 flinke eetl. appelstroop
- evt. 1 eetl. donkerbruine basterdsuiker
- 1 laurierblaadje
- 5 kruidnagels
- 2 plakken ontbijtkoek
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, nootmuskaat, zout en peper. Rol er met vochtige handen 4 ballen van. Leg de gehaktballen liefst nog een paar uur afgedekt in de koelkast.
Smelt in een braadpan 25 gr. boter en bak de gehaktballen hierin rondom bruin. Neem ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui 3 min. Voeg azijn, stroop, suiker, laurier, kruidnagels en 200 ml. water toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de gehaktballen terug in de pan en verkruimel er de ontbijtkoek boven. Stoof de gehaktballen met het deksel op de pan in 20 min. gaar. Roer af en toe.