Pagina's

woensdag 9 februari 2022

Rigatoni met rundvlees












  • 300 gr. runderriblappen
  • 300 ml. rode wijn (montepulciano d'abruzzo)
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theel. gedroogde salie
  • 2 theel. gedroogde rozemarijn
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 eetl. olijfolie
  • 90 gr. pancetta
  • 500 gr. winterpeen, in kleine blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 200 ml. runderbouillon
  • 300 gr. mezze rigatoni pasta

Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm, doe ze in een schaal, schenk de wijn erbij. Voeg de knoflook, ui, de helft van de salie en de helft van de rozemarijn toe. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 2½ uur marineren. Neem vervolgens uit de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. 

Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom in ca. 6 min. bruin. Schep het vlees uit de pan en in een schaal.

Snijd de pancetta fijn en bak 4 min. in het braadvocht. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, salie en rozemarijn toe en bak 10 min. mee. Schenk de marinade door een zeef bij de groenten. Schep het vlees terug in de pan, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 3 uur stoven.

Kook de pasta beetgaar. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer eventueel met een takje rozemarijn. Lekker met Parmezaanse kaas.

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen. Warm op in de braadpan.

Bron: Allerhande

Populaire recepten