Pagina's

zaterdag 12 februari 2022

Kip rendang













  • 3 sjalotjes, in vieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 4 cm verse gember
  • 75 gr. gezouten cashewnoten
  • 2 theel. kurkuma
  • 1/2 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 2 eetl. arachideolie
  • 400 ml. kokosmelk
  • 50 gr. kokoscream
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 stengels citroengras
  • 1 limoen
  • 800 gr. kipdijfilet

Doe de sjalotjes met de knoflook, gember, sambal en cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander in de keukenmachine. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.

Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of een scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus. 

Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes en voeg toe aan de saus. Laat 20 min. zachtjes mee koken. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de kip in rendangsaus.

Lekker met rijst en gebakken uitjes.

Bron: Allerhande

Populaire recepten