Pagina's

woensdag 16 februari 2022

Cannelloni met broccoli











  • 8 cannellonibuisjes
  • 75 gr. cashewnoten (of ricotta)
  • 250 gr. broccoli, in roosjes
  • zeste van 1/2 biologische citroen
  • 1/4 bosje basilicum, gesnipperd
  • 3 eetl. Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
Voor de saus:
  • 2,5 dl. sojaroom / creme fraiche
  • tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • oregano
  • peper en zout

Kook de cashewnoten 30 min. in gezouten water. Giet ze af en mix ze grof. Kook de broccoli 3 min, giet ze af en pureer ze grof. Vermeng de noten met de broccoli en kruid ze met citroenzeste, basilicum, peper en zout. Vul de buisjes met het broccolimengsel.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm de sojaroom kort met de tomatenpuree en de knoflook. Kruid de saus met oregano, peper en zout. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met wat saus, leg de buisjes op de saus en giet de rest van de saus erover. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en dek de schaal af met wat alufolie. Bak de cannelloni 30 min, haal de folie eraf en laat nog 15 min. bakken.

Bron: Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Variatie: mozzarella, zwarte olijven, ui, ham

Populaire recepten