- 400 gr. zwarte bonen uit potje
- 3 eetl. arachide-olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 2,5 eetl. mexicaanse bonenkruiden
- 1 limoen
- 150 gr. geraspte kaas
- 8 wraps
- 125 gr. creme fraiche
- mais uit een potje
Bak de bonen met 2 eetl. bonenkruiden, ui, knoflook, peper en zout 4 min. op middelhoog vuur. Doe in een kom en prak met de achterkant van een lepel tot puree. Rasp ondertussen de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de rest van de olie, de rest van de bonenkruiden, limoenrasp en het sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de wraps met de creme fraiche en verdeel de bonenpuree en cheddar erover. Vouw dicht en bak in de koekenpan of in de grill.
Maak een salade van mais, paprika, komkommer, avocado, mango, wat koriander en fijngesneden jalapeñopepers en roer de dressing erdoor.
Bonenkruiden:
Combineer gerookte paprikapoeder, komijn, korianderzaad, chili en wat tijm
Als je bonen zelf weekt, laat ze dan zeker 1,5 uur koken, anders blijven de bonen te hard. En voeg aan de mexicaanse kruiden nog wat tijm toe. Genoeg kaas toevoegen!
Bron: Allerhande