Pagina's

zaterdag 7 mei 2022

Kipcurry met mango en room

















  • 750 gr. kipfilet, in reepjes
  • 2 eetl. ghee/olie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 2 theel. geraspte gember
  • 1/2 theel. saffraan
  • 1 eetl. heet water
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. witte peper
  • 1 theel. kardemom
  • 1,25 dl. slagroom of kokosroom
  • 2 rijpe mango's

Fruit de ui, peper en gember glazig in de olie. Rooster de saffraan in een droge koekenpan. Laat afkoelen en doe in een kommetje. Maal fijn met de achterkant van een lepel en giet er het hete water op.

Voeg kip, zout, peper en kardemom aan de ui in de pan toe en meng alles goed. Voeg de saffraan en de slagroom toe. Laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken. Voeg daarna de mango toe en laat 4 min. meewarmen.

Serveer er rijst, naan, pappadums en een koele raita bij. Meng 2,5 dl yoghurt met 1 bosje gehakte munt, 1 groene peper (zonder zaadjes, fijngehakt) en 2 theel. geraspte gember en 1 theel. zout door elkaar.

Variatie: cashewnoten, koriander, beetje tomatenpuree erbij, garam masala ipv saffraan

Bron: De leukste gerechten met kip

Populaire recepten