Pagina's

zaterdag 7 mei 2022

Platbrood ala Jamie

















  • 500 gr. zelfrijzend bakmeel + flink wat extra voor bestuiven en uitrollen
  • 1 eetl. zeezout
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 450 ml. yoghurt

Doe alles in de keukenmachine (kan ook met de hand) en druk op de pulse-knop tot je deeg hebt. Bestuif het werkvlak met meel en kneed een paar minuten om er een samenhangend geheel van te maken. Leg in een met meel bestoven kom, dek af met een theedoek en zet apart. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestuif een schoon werkvlak en deegroller met meel. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot cirkels ter grootte van een dessertbordje. Maak met een scherp mes 6 inkepingen in het midden van elke cirkel, laat 3 cm vrij aan de randen. Bak elke deegcirkel in de hete droge grillpan een paar min. aan elke kant tot ze licht gerezen zijn en mooie grillstrepen hebben. Bestrijk met knoflookkruidenboter en serveer ze op een houten bord.

Bron: Jamie

Populaire recepten