- 500 gr. broccoli, in roosjes en stronk in stukjes (2 cm)
- 6 eetl. arachideolie
- 2 theel. chilivlokken
- 1 theel. suiker
- 300 gr. noedels
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 3 bosuitjes, dunne ringen
- 500 gr. hoh-gehakt, biologisch
- 5 eetl. ketjap
- 5 eetl. chilisaus
- 2,5 eetl. azijn
- 50 gr. cashewnoten
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Zet een wok 30 sec. op hoog vuur en verhit hierin de rest van de olie. Voeg gehakt toe en spreid met een houten lepel uit over een zo groot mogelijke oppervlakte van de pan. Bak het gehakt 5 min. zonder te roeren, zodat een soort koek ontstaat met een knapperige onderkant.
Meng ondertussen de sojasaus, chilisaus en azijn. Schep de ‘gehaktkoek’ om en breek deze met de houten lepel in zo klein mogelijke stukjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de saus en noedels toe en roerbak nog 2 min.
Schep de noedels en het gehakt in diepe borden en verdeel de geroosterde broccoli, bosui en cashewnoten erover.
Bron: Allerhande