- 30 gr. boter
- 350 gr. kipfilet
- 2 preien, in ringen
- paar plakjes spek, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 0,6 dl. witte wijn
- 0,6 dl. slagroom
- 3 theel. grove mosterd
- 25 gr. Parmezaanse kaas
- 20 vellen filodeeg
- 80 gr. gesmolten boter, extra
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de kip in 5 min. per kant gaar en goudbruin in wat olie. Haal ze uit de pan, laat wat afkoelen en snijd fijn.
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de prei, knoflook en het spek zo'n 3-4 min. Voeg kip, wijn, slagroom en mosterd toe. Laat al roeren in 4 min. licht binden. Haal van het vuur, breng op smaak met peper en zout en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat het geheel enigszins afkoelen.
Bestrijk een vel filodeeg met de gesmolten boter en leg er 1 eetl. vulling op. Maak er loempiaatjes van en leg ze op een bakplaat. Bestrijk ze met nog wat boter en zet ze 25 min. in de oven tot ze goudbruin en heet zijn.
Loempiaatjes die je niet afbakt, kun je 2 maanden in de diepvries bewaren.
Bron: De leukste gerechten met kip