- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 6 teentjes knoflook, geperst
- 2 theel. kurkuma
- 1 eetl. paprikapoeder
- 1 theel. kaneel
- 8 eetl. citroensap
- 4 eetl. plantaardige olie
- 2 theel. gemalen komijn
- 1 eetl. gemalen koriander
- 2 theel. verkruimelde chilipepers
- 100 gr. volle yoghurt
- 1 eetl. vloeibare honing
- 1 hele kip, in stukken verdeeld
- zout en peper
Roer een marinade van gember, knoflook, kurkuma, paprikapoeder, kaneel, citroensap, olie, komijn, koriander, chilikruimels, yoghurt, honing en een beetje zout en peper. Leg de stukken kip in een ovenschaal en schep de marinade erover. Zorg dat de kip aan alle kanten goed bedekt is en laat een nacht in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Dek de schaal met kip af met aluminiumfolie en zet 90 min. in de oven. Haal de folie eraf en bak nog 30 min. in de oven tot de kip bruin en gaar is.
Dit Keniaanse gerecht wordt vaak in een romige currysaus geserveerd. Bak hiervoor wat gesnipperde ui in olie en voeg een beetje chilipoeder, fenegriek, gemberwortel, groene chilipeper, knoflook en kurkuma toe. Voeg, als de ui zacht is, een blik tomatenblokjes, een kaneelstokje en een kneep citroensap toe en laat 10 min. afgedekt pruttelen. Roer er dan een royale scheut slagroom en een eetl. honing door en leg de geroosterde kip erin. Bestrooi voor het serveren met koriander.
Bron: 100x curry, Thea Spierings