Pagina's

donderdag 27 januari 2022

Geitenkaasquiche met bietjes













  • 5 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 theel. gedroogde tijm
  • 4 eieren
  • 200 ml. kookroom
  • 400 gr. gekookte bieten
  • 150 gr. zachte geitenkaas
  • 75 gr. walnoten, grof gehakt
  • 2 eetl. platte peterselie

Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Meng het paneermeel met 1 theelepel tijm, strooi over de deegbodem en druk aan. Klop de eieren los met de kookroom, rest van de tijm, zout en peper. Giet dit mengsel over de deegbodem. Snijd de bieten in plakken van 2 cm dik en leg ze naast elkaar in het eimengsel. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover. Bak de quiche in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

Misschien goed om de bodem eerst even blind voor te bakken??

Bron: Boodschappen

Populaire recepten