- 1 theel. kaneel
- 1/2 theel. kruidnagelpoeder
- 1/2 theel. chilipoeder
- 1/2 theel. korianderpoeder / ketoembar
- 2 theel. gedroogde oregano
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetl. olijfolie
- rasp van 1/2 sinaasappel
- 1 theel. honing
- 1 eetl. ketchup
- 2 eieren
- 50 ml. melk
- 1 kilo half-om-half gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 beschuiten, verkruimeld
- 50 gr. blanke rozijnen
- 50 gr. ongezouten pecannoten, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng alle kruiden en specerijen met de knoflook, olie, sinaasappelrasp, honing en ketchup.
Klop de eieren met 1 theelepel zout en de melk los. Kneed dit allemaal samen met het gehakt, de ui, beschuit, rozijnen en noten door elkaar.
Duw het gehaktmengsel in de cakevorm en druk het mengsel goed aan om luchtbellen te voorkomen. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
Laat voorzichtig het vrijgekomen vocht weglopen uit de vorm en keer het gehaktbrood op een schaal. Laat even rusten en snijd dan in dikke plakken.
Lekker met friet van zoete aardappel en mosterd. Maak af met een groene salade.
Bron: Boodschappen