Pagina's

dinsdag 11 januari 2022

Champignon stroganoff
















  • 400 gr. champignons, in stukjes
  • 1 rode ui, dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, plakjes
  • 4 zilveruitjes, flinterdun gesneden
  • 2 cornichorns, flinterdun gesneden
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • olijfolie
  • 1 eetl. kappertjes
  • 50 ml. whisky
  • gerookte-paprikapoeder
  • 80 gr. creme fraiche

Zet een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag met de champignons en rode ui op hoog vuur en bak ze 5 min. terwijl je regelmatig roert. Sprenkel er 1 eetl. olijfolie over en doe de knoflook, zilveruitjes, cornichorns, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij. Schenk na 3 min. de whisky in de pan, kantel hem voorzichtig om de vlam in de pan te laten slaan of steek de alcohol voorzichtig aan met een lucifer (pas op je wenkbrauwen). Voeg nadat de vlammen gedoofd zijn 1/4 theel. paprikapoeder, creme fraiche en peterselie toe en meng alles goed. Giet er een scheutje kokend water bij om het champignonmengsel een mooi, sausachtige consistentie te geven en voeg naar smaak zout en peper toe.

Verdeel de stroganoff over twee borden en geef er luchtige rijst bij. 

Bron: Jamie Oliver, Veg

Populaire recepten