Pagina's

woensdag 19 januari 2022

Pasta met knoflook en champignons




















  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • olijfolie
  • 1/2 bosje verse tijm
  • 1/2 theel. chilivlokken
  • 350 gr. kastanjechampignons, superdunne plakjes
  • 300 gr. volkorenfusilli of spaghetti
  • 1 volle eetl. volkorenbloem
  • 400 ml. halfvolle melk
  • 1 theel. truffelolie (zeker niet meer!!)
  • 300 gr. hüttenkäse
  • 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes gehakt
  • 1 citroen
  • 20 gr. Parmezaanse kaas

Fruit ui en knoflook met 1 eetl. olie op matig vuur. Voeg tijm en chili toe. Blijf 10 min. regelmatig roeren. Gooi driekwart van de champignons erbij en zet de rest opzij.

Kook de pasta in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op.

Roer de bloem 1 minuut door de groenten, voeg de melk toe en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Giet het mengsel voorzichtig in een blender, voeg truffelolie toe en maal er een gladde saus van. Giet de saus terug in de pan en voeg de pasta en de hüttenkäse toe. Roer de gehakte peterselie erdoor en voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe om de boel smeuïg te maken. Proef, breng op smaak en roer er de rauwe plakjes champignon door. Rasp er voor het serveren wat citroenschil en Parmezaanse kaas over.

Bron: Jamie Oliver, Superfood voor familie en vrienden

Populaire recepten