Pagina's

maandag 17 januari 2022

Gallo pinto














  • 400 gr. zwarte bonen, uitgelekt
  • 3 teentjes knoflook, gekneusd
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 5 eetl. zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes, gesneden
  • 200 gr. rijst
  • 1-2 groene paprika's, in blokjes
  • 1 limoen, in partjes

Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even staan. Verhit een koekenpan en doe hier de komijnzaad in. Bak dit even een minuutje aan tot het begint te geuren, voeg dan de knoflook, de koriander en paprika toe en bak deze even mee. Voeg de zwarte bonen toe en bak dit voor een minuutje of vijf of tot de bonen wat krokanter worden.

Voeg de rijst toe en bak deze op flink heet vuur. Doe de bosuitjes er op het eind doorheen. Om te serveren kun je een tomatensalsa maken van verse tomaatjes met koriander en een beetje limoen en bak er een eitje bij om te serveren.

Bron: Simone's kitchen

Populaire recepten