Pagina's

maandag 3 januari 2022

Sambal goreng boontjes














  • 750 gr. verse sperziebonen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 eetl. arachideolie
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. sambal trassi (of oelek)
  • 1 theel. gemalen gember
  • 1 theel. gemalen laos
  • 1 stengel citroengras
  • 50 gr. santen kokoscreme
  • 100 ml. water

Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen). Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de ketjap, sambal, het gemberpoeder en de laos erdoor. Snijd het citroengras in grove stukken. Voeg het citroengras, de kokoscrème en het water toe aan het uimengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 min. Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.

Lekker bij rendang. Of met kip tikka massala of butterchicken van Patak's

Variatie: eventueel blaadje laurier toevoegen.

Diverse bronnen;

Populaire recepten