Pagina's

zaterdag 15 januari 2022

Kip dopiaza













  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 4 uien, fijngehakt
  • 1 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1,5 theel. garam masala
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 3 kardemompeulen
  • 3 zwarte peperkorrels
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 400 gr. kippenvlees zonder bot of vel, in stukken
  • 300 ml. kippenbouillon
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 groene chilipeper, zaadlijst verwijderd en in reepjes

Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg gember, garam masala, knoflook, chilipoeder, koriander, kardemom en peperkorrels toe en bak een minuut. Schep de tomatenpuree bij het mengsel en bak een paar minuten al omscheppend mee. Voeg de kip toe en meng alles goed door elkaar. Giet de bouillon bij de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur in 30 min. gaar worden. Breng de curry op smaak met citroensap en garneer met reepjes groene chilipeper.

Bron: 100x curry, Thea Spierings

Populaire recepten