- 750 gr. wortels, in de lengte gehalveerd
- 1 bolletje knoflook, in tenen verdeeld, gekneusd met het schilletje er nog om
- 1 theel. korianderzaad, licht gekneusd
- 1 eetl. rodewijnazijn
- 2 eetl. olijfolie
- 300 ml. dikke griekse yoghurt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel wortels en knoflook over een grote bakplaat. Voeg het korianderzaad, azijn en olie toe, schep alles om en bestrooi met zout en peper. Rooster 45 min. in de oven, totdat de wortels een beetje gekaramellisseerd, maar nog niet helemaal zacht zijn.
Verwijder de tenen knoflook als ze karameliseren of dreigen te verbranden. Knijp de tenen knoflook uit hun velletjes en pureer ze. Meng de knoflook door de yoghurt en serveer in een kommetje bij de geroosterde wortels.
Lekker bij kip uit de oven.
Bron: Jamie Magazine