Pagina's

zaterdag 3 augustus 2024

Vietnamese springrolls met watermeloensalade








Voor de springrolls:

  • gekookte kip (of mango)
  • 12 rijstvellen
  • 100 gr. ijsbergsla, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne reepjes
  • 1/2 wortel, superdunne sliertjes
  • 1 rode paprika, dunne sliertjes
  • 100 gr. rijstnoedels, gekookt
  • verse munt, fijngesneden
  • verse koriander, fijngesneden
  • evt. 1 daikon, dunne sliertjes
  • zwarte sesamzaadjes
  • geroosterde pinda's

Voor de vissaus:

  • 25 ml vissaus
  • 25 gr. suiker
  • 50 ml. water
  • 50 ml. limoensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode peper, dunne ringen

Voor de salade:

  • 1 kwart watermeloen, kleine blokjes
  • 1 kleine rode ui
  • 200 gr. feta
  • 8 blaadjes munt
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 100 gr. geroosterde cashewnoten

Roer de ingrediënten voor de vissaus door elkaar tot de suiker is opgelost. Leg de meloen op een grote schaal. Kruimel de feta erover en bestrooi met ui, munt en basilicum. Knijp de citroen over de salade uit en schenk er een scheutje olijfolie over. Maak het af met grof gehakte cashewnoten.

Laat een rijstvelletje in een bak met warm water zakken en wacht 20 seconden. Haal het er voorzichtig uit en leg op een bord. Rangschik de ingrediënten op de rijstvelletjes en rol dicht als een loempia. Snijd doormidden en serveer op een schaal samen met de vissaus.

Bron: Binnenstebuiten

Populaire recepten