Voor de dressing:
- sap en zest van 1 sinaasappel
- sap en zest van 1 citroen
- 2 eetl. gember, geschild en geraspt
- 1/2 rode chilipeper, fijngesneden
- 2 eetl. honing
- 2 eetl. sesamolie
- 2 eetl. sojasaus
Voor de salade:
- 1/2 chinese kool, in reepjes
- 1 mango, in blokjes
- 2 lente-uitjes, in dunne schijfjes
- 4 eetl. verse koriander
- 4 eetl. geroosterde pinda's (of cashewnoten)
- 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Zet in de koelkast tot je de salade gaat serveren. Meng de kool, mango en lente-ui door elkaar. Schep de dressing erdoor en garneer met verse koriander, sesamzaad en noten.
Dit is een heerlijk bijgerecht bij een stukje kip of zomerse barbecue. Ook lekker met wat rijstnoedels en makreel.
Bron: Empty the Fridge