Pagina's

woensdag 12 januari 2022

Jools' tonijn en pasta uit de oven




















  • 4 zwarte olijven, in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, dunne plakjes
  • olijfolie
  • 2 preien, in ringen
  • 1 venkelknol, in reepjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
  • 1 blikjes tonijn in water
  • 300 gr. volkorenpasta (bijv. spaghetti & macaroni)
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 150 gr. hüttenkäse
  • 20 gr. Parmezaanse kaas

Zet een grote pan met 1 eetlepel olie en de olijven en knoflook op matig vuur. Roer regelmatig en voeg prei en venkel toe. Leg een deksel op de pan en blijf 15 min. regelmatig roeren tot de groenten zacht zijn. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Kiep de tomaten in de pan en maak ze met een houten lepel stuk. Vul een van de blikjes voor iets meer dan de helft met water en giet het in de pan. Voeg de tonijn (in vlokken) toe en laat 10 min. pruttelen. Kook ondertussen de pasta 5 min. voor in een grote pan gezouten water en laat uitlekken. Snijd de bovenste helft van je bos peterselie fijn en roer dit met de hüttenkäse en uitgelekte pasta door de saus. Proef en breng op smaak. Kieper de hele boel in een ovenschaal, rasp de Parmezaanse kaas erover en zet 30 min. in de oven. Heerlijk met een groene salade!

Bron: Jamie Oliver, Superfood voor familie en vrienden

Populaire recepten