- 1 bloemkool
- 50 gr. Turkse yoghurt
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 1 eetl. tomatenpuree
- snuf cayenne
- 1 volle theel. kurkuma / koenjit
- 1 volle theel. komijn / djinten
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de hele bloemkool (zonder blad) 15 min. voor in ruim water met een snufje zout. Spoel af met koud water in een vergiet, laat uitlekken.
Maal de overige ingredienten in een keukenmachine tot puree. Leg de bloemkool op een met bak papier beklede bakplaat. Dep droog met keukenpapier. Kieper de saus erover en smeer aan alle kanten in. Bak in de oven gaar en goudbruin in 30-40 min. (hoe groter de bloemkool, hoe langer). Als een mes er gemakkelijk in gaat, is hij gaar. Strooi er wat koriander over.
Snij aan tafel in punten, als een taart.
Lekker met raita/tzatziki, kruidenyoghurt en basmatirijst. Eventueel met wat geroosterde amandelen.
Bron: Koken met Karin