- 500 gr. doorregen runderlappen
- 250 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 400 gr. tomatenblokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 afgestreken eetl. pimentón
- 1 theel. karwijzaad / kummel
- 1 theel. komijn
- 1 snuf cayenne
- 30 gr. boter
- 2 eetl. bloem
- zout en peper
Haal het vlees op tijd uit de koelkast zodat het niet ijskoud is. Fruit ui zachtjes 5 min. glazig in de helft van de boter. Voeg op het laatst de knoflook toe.
Dep intussen het vlees droog met keukenpapier, snij in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper. Schuif de ui wat opzij, doe het vlees in de pan en laat op hoog vuur al omscheppend een paar minuten lekker bruin aanbakken. Voeg paprikapoeder, karwij, komijn, cayenne en bloem toe, roer goed door en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, 250 ml kokend water (of runderbouillon) en wat zout toe. Laat met deksel op de pan 3 uur rustig sudderen op het allerlaagste pitje. Liefst met zo'n zwart warmhoudplaatje eronder. Check. Vlees nog hard en taai? Gewoon nog een uurtje langer. Komt goed.
Snijd intussen de paprika en champignons in stukjes. Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak de groente al omscheppend tot ze zacht worden (5 min.). Voeg op het laatst toe aan de goulash en laat nog 15 min. meesudderen.
Lekker met rijst, aardappel/groentepuree of stokbrood en sperzieboontjes.
Bron: Koken met Karin