Pagina's

woensdag 8 januari 2014

Frittata met spinazie en artisjokken

















  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetl. olijfolie
  • 300 gr. verse spinazie
  • 400 gr. artisjokharten uit potje, uitgelekt, in vieren
  • geroosterde paprika
  • 2 eetl. verse munt, fijngesneden
  • 6 middelgrote eieren
  • 1 theel. chilipoeder (of paprikapoeder)
  • 100 gr. zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui zachtjes glazig. Schep de spinazie erdoor en laat al omscheppend slinken. Vet de ovenschaal in. Meng de spinazie, met artisjok en paprika in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met peper, zout, chilipoeder en munt en schenk dit over de groenten in de schaal. Verkruimel de geitenkaas erover en maal er wat extra peper boven. Druppel er wat olijfolie over en schuif de schaal net onder het midden in de oven. Laat de frittata in 25-30 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker met een groene salade!

Je zou er ook nog wat ham of spekjes door kunnen doen. En je kunt de punten van de frittata heel gemakkelijk invriezen. 

Bron: Allerhande

Variatie: met ui, courgette, prei en paprika. En dan met boursin ipv geitenkaas. En dan nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

Populaire recepten