- 800 ml melk
- 60 gr. boter
- 70 gr. bloem
- 1 laurierblaadje
- 80 gr. parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetl. olijfolie
- 3 preien, in ringen
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 450 gr. geroosterde paprika's uit pot, uitgelekt
- 400 gr. hüttenkäse
- 2 eetl. bieslook
- 9-12 verse lasagnebladen (van peulvruchten)
- 100 gr. mozzarella, in stukjes
- 1/4 theel. nootmuskaat, geraspt
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de melk, boter, bloem, het laurierblaadje plus zout en peper 5-10 min. in een pan tot het zachtjes begint te koken en is ingedikt. Draai het vuur laag en verhit de saus nog 5 minuten. Roer de helft van de parmezaanse kaas erdoor, neem de pan van het vuur en gooi het laurierblaadje weg.
Bak de prei en knoflook in de olijfolie in 6-8 min. zacht. Doe ze over in een kom, voeg de stukjes paprika toe en roer de hüttenkäse en bieslook erdoor.
Stel de lasagne samen: verdeel een vierde van de saus over de bodem van een ovenschaal, schep een derde van het preimengsel erop en bedek met lasagnebladen. Herhaal 2x en schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas, de mozzarella en de nootmuskaat. Bak de lasagne 30 minuten tot de bovenkant bubbelt. Haal uit de oven, laat even rusten en serveer.
Serveren met een salade.
Bron: Jamie Magazine