- 4 rode paprika's
- 100 g couscous
- 175 ml kokend water
- 4 uien, halve ringen
- 2 eetl maple syrup (of honing)
- 75 g gele rozijnen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theel. komijn
- 2 theel. pimentón
- 1/2 theel. cayenne
- olijfolie
- 50 g blanke amandelen
- 200 ml groentebouillon
Bak de uien met een scheut olie en een snuf zout of een rustig vuur in 20 min. goudbruin. Af en toe omscheppen. Doe intussen de couscous en rozijnen in een grote kom. Giet het kokend water erover en een scheutje olijfolie. Roer om en laat afgedekt minstens een kwartier staan.
Snijd het kapje van de paprika's en hol ze voorzichtig uit. Meng de knoflook met de specerijen, zout en peper. Voeg dit toe aan de uiten en bak 1 minuut mee. Roer ook de maple syrup erdoor. Meng de uien door de couscous en proef op zout en peper. Vul de paprika's, duw eventuele zichtbare rozijnen naar beneden en zet in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de amandelen. Giet een klein laagje (1 cm) bouillon op de bodem van de schaal. Bak de paprika's in 20-25 min. in de oven tot ze gaar en zacht zijn.
Lekker met tzatziki of een salade. Een eitje of wat kaas?
Bron: Karin Luiten, Vega