- 2 middelgrote eieren
- peper en zout
- 1 eetl. water
- 3 theel. olijfolie
- 40 gr. gesnipperde ui
- 1/4 theel. sambal
- 1/2 theel. knoflook, fijngehakt
- 1/2 theel. fijngehakte gember
- 75 gr. ham in blokjes
- 200 gr. taugé
- 1 theel. sojasaus
Breek de eieren en klop ze los met peper en zout en het water. Verhit 1 theel. olijfolie en bak het eimengsel in een grote koekenpan tot een dunne omelet. Leg de omelet op een bord. Verhit de overige olie en fruit de uitjes met sambal, knoflook, gember en ham 1 min. op redelijk hoog vuur. Doe nu de taugé erbij en bak het al roerend tot de taugé redelijk geslonken is. Blus af met de sojasaus.
Schep de helft van het groentemengsel op de omelet en vouw hem dicht. Leg hem in een ovenschaaltje. Schep de rest van de groenten er boven op. Bak de loempia-omelet 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden. De omelet wordt dan wat krokanter waardoor het meer een loempia is.
Variatie: met satésaus en komkommersalade.
Bron: Grip op koolhydraten, simpel en snel