Pagina's

vrijdag 17 januari 2014

Knapperige Thaise koekjes










  • 350 g kipgehakt
  • 120 g geroosterde pinda's
  • 40 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 eetl rode curry pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 theel. kokosbloesemsuiker
  • 2 eetl chilisaus
  • 1 eetl vissaus
  • handje verse koriander
  • 1 eetl limoensap

Los de suiker in de vissaus op.  Doe dit in een grote kom met kipgehakt, ei, pinda’s, amandelmeel, currypasta, limoensap, zoete chilisaus en koriander Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in balletjes, ze zullen heel zacht zijn. Maak van de balletjes schijfjes van ongeveer 2 cm dik. Leg ze in een laag op een plaat, dek ze af met plastic folie en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast. Bak de koekjes in de hete olie in porties 2-3 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op stukken keukenpapier. Serveer met een beetje chilisaus of mangosalsa.

Bron: GreenTwist

Populaire recepten