- 400 gr. broccoliroosjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 4 eieren
- 200 gr. creme fraiche
- 1 theel. (van elk) bieslook, basilicum, lavas en salie
- 1/4 theel. witte peper
- 1/4 theel. zout
- 100 gr. belegen kaas in kleine blokjes
- 150 gr. hamblokjes
- 100 gr. geraspte jong/belegen kaas
Kook de broccoli beetgaar en laat afkoelen en uitlekken. Breek de eieren boven een grote kom en roer met een garde de creme fraiche erdoor. Voeg de kruiden en peper en zout toe, samen met de ui en knoflook. Voeg de ham- en kaasblokjes toe en roer goed door. Schep de broccoli erdoor en zorg dat alle roosjes met het eimengsel zijn bedekt. Schep alles in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en bak 30-35 min. in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Variatie: prei erbij, roomkaas
Serveer met een salade. Of eet een groentesoep vooraf!
Bron: Grip op koolhydraten, snel en simpel