Pagina's

dinsdag 7 januari 2014

Groene roerbaknoedels met ketjap

















  • 250 g woknoedels, gekookt
  • 200 g broccoli of bimi
  • 1 stronk paksoi
  • 250 g sugarsnaps
  • 3 lente-ui
  • handje koriander

Woksaus:

  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 gemberbolletjes, fijngesnipperd
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. sambal
  • sap van 1/2 limoen

Meng alle ingrediënten voor de woksaus in een kommetje. Verhit een flinke scheut olie in de wok. Doe de bimi, sugarsnaps en paksoistelen erin en roerbak 4 min. Schep dan de paksoibladeren erdoor. Voeg de uitgelekte noedels en de woksaus toe. Schep goed door elkaar en verwarm al omscheppend. Serveer met lente-ui en koriander erover.

Variatie: sesamzaadjes, pinda's, cashewnoten, peultjes

Bron: Karin Luiten, Vega

Populaire recepten