- 400 gr. kippendijen, in stukjes
- 600 gr. bloemkool
- 400 ml. kokosmelk
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 lente-uitjes
- 4 cm gember, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 theel. sambal
- 2 eetl. kerrie
- 1 eetl. komijn
- 1 eetl. maizena
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe de helft op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel om met komijn, zout, peper en een scheut olie. Rooster 20 min. tot beetgaar met hier en daar een geblakerd randje.
Fruit ui, gember en knoflook samen met de sambal zachtjes 4-5 min. Hussel intussen de kip om met kerrie, peper, zout en maizena. Schuif de ui opzij, voeg eventueel nog wat olie toe en bak op hoog vuur de kip al omscheppend in een paar minuten tot het rauwe eraf is. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de achtergehouden bloemkool toe plus zout en peper. Laat met het deksel op de pan 15-20 min. zachtjes sudderen tot de bloemkool beetgaar is. Roer op het laatst de in ringetjes gesneden lente-ui erdoor. Bestrooi met de geroosterde bloemkoolroosjes.
Je zou ook nog wat rozijnen kunnen toevoegen.
Serveer met rijst.
Bron: Koken met Karin