- 250 gr. dunne eier- of glasnoedels, gekookt
- wortel, grof geraspt
- 1/2 komkommer, in dunne reepjes
- 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 3 eetl. sesamzaadjes, geroosterd
- 1 handje koriander
- kneep limoensap
- 3 eetl. sojasaus
- 3 eetl. limoensap
- 2 eetl. bruine basterdsuiker
- 1 eetl. sesamolie
- 2 teentjes knoflook, superfijngehakt
- 2 rode pepers, superfijngehakt
- 2 eetl. gehakte, ongezouten pinda's
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Schep de noedels erdoor. Voeg wortel, komkommer, lente-ui toe, meng ze door de noedels en laat liefst een uur of langer intrekken. Strooi de sesamzaadjes en de koriander op het laatste moment over de salade en serveer.
Bewaar de salade in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.
Lekker met vietnamese loempiaatjes, kipsaté.
Bron: Karin Luiten, de makkelijke keuken