- 175 g pindakaas
- 1 ltr groentebouillon
- 300 g zoete aardappel, geschild, dobbelsteentjes
- 150 g sperziebonen, kleine stukjes, 2 cm
- 200 ml kokosmelk
- 200 g rijst, gekookt
- 4 eieren, hardgekookt
- 2 volle eetl. tomatenpuree
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 rode peper, gesnipperd (of lepeltje sambal)
- 4 cm gember, gesnipperd
- 3 lente-uitjes, ringetjes
- 1 limoen
- 4 eetl. seroendeng
Fruit ui, knoflook, peper en gember 5 min zachtjes in wat olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg kokosmelk, pindakaas en liefst hete bouillon erbij en roer glad terwijl het aan de kook komt. Doe dan de groentestukjes erbij en laat onder een deksel 20 min zachtjes sudderen tot de groente gaar is. Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneep limoensap. Serveer in een kom, leg er een gehalveerd eitje in en bestrooi met lente-ui en seroendeng. Geef de rijst er apart bij. Dompel steeds een lepel rijst in de soep en hap.
Je kunt er ook wat taugé, bladselderij of koriander over strooien.
Variatie: kip, kippenbouillon, gembersiroop
Bron: Karin Luiten, Vega