- 1 rode ui, in ringen
- azijn
- 400 gr. rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theel. chilipoeder
- 2 theel. komijnpoeder
- 1 theel. oregano
- 2 handen verse peterselie, fijngesneden
- zout en peper
- 4 rode paprika's, in blokjes
- 8 vellen filodeeg, 120 gr., ontdooid
- 1 ei, geklutst
- 8 tomaten, in blokjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de uiringen in een klein schaaltje en overgiet met azijn zodat ze helemaal onder staan. Meng het gehakt met knoflook, chili, komijn, oregano en 1 hand peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Bak het mengsel rul en goudbruin, maar niet gaar. Meng met 1 paprika. Maak flapjes met het gehaktmengsel en bak ze 5-10 min. in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Giet de ui af, laat uitlekken en meng met de paprika, peterselie en tomaat. Serveer deze salade bij de flapjes.
Bron: Mieke Kosters, van XL naar S