Pagina's

zondag 25 december 2022

Coq au vin

⭐⭐⭐⭐⭐
















  • 200 gr. sjalotjes, gehalveerd
  • 250 gr. champignons, in plakjes
  • 4 kipfilets
  • 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker
  • 3 dl. rode wijn
  • tijm
  • laurierblaadje
  • 100 gr. spekblokjes
  • 1/2 dl. cognac
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1-2 eetl. maizena / bindmiddel

Kook suiker, 1,5 dl. rode wijn en de sjalotjes in een pannetje. Laat 5 min. doorkoken. Bak de kip ondertussen rondom bruin. Bak spek mee. Voeg sjalotmengsel toe. Voeg cognac, champignons, wijn, bouillontablet, tijm, laurierblaadje en 2 dl. water toe. Even laten pruttelen. Kip eruit halen. Maizena toevoegen, peper en zout erbij. Klaar!

Lekker met pastinaakmousse en rode kool.

Populaire recepten