Pagina's

vrijdag 2 december 2022

Maisbrood

















  • 250 gr. geel maismeel
  • 50 gr. bloem
  • 3 eetl. suiker
  • 1 eetl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 1,25 dl. melk (of karnemelk)
  • 1,25 dl. magere yoghurt
  • 2 eetl. ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • evt. 260 gr. maispuree*

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een vorm in van 20x20 cm. Roer in een kom maismeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Roer in een andere kom melk, yoghurt, gesmolten boter, olie en eieren door elkaar. Doe dit mengsel bij de droge ingrediënten. Roer alles goed door elkaar (niet te lang!) en schep de maispuree erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak het boord 45 min. in de oven tot het goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat 15-20 min. in de vorm afkoelen. Haal het dan uit de vorm en laat het op een rooster helemaal afkoelen. Snijd het in blokken voor je het op tafel zet. 

Maispuree: Pureer maiskorrels met wat kippenbouillon. Maak niet te glad. Doe de puree in een kom en roer er wat hele maiskorrels, melk en room door. Breng op smaak met peper en zout.

Variatie: roer er nog wat fijngesneden jalapeñopepers, ui, spekjes of geraspte pittige kaas door.

Bron: Sheila Lukins, USA kookboek

Populaire recepten