Pagina's

woensdag 7 december 2022

Pulled chicken











  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 gr. kippendijfilet
  • 1 eetl. ketjap asin
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sambal
  • beetje suiker
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 theel. gerookte paprika
  • 150 gr. passata
  • 200 ml. kippenbouillon

Bak de kip even kort aan beide kanten. Schep dan op een bord. Fruit ui en knoflook. Voeg daarna de overige ingrediënten toe, maar houd de helft van de bouillon achter. Roer alles goed door. Leg de kip in de saus en doe het deksel op de pan. Breng de saus aan de kook en laat de kip ongeveer een uur heel zachtjes sudderen in de saus. Voeg wat extra bouillon toe als de saus te dik dreigt te worden. De kip moet voor het grootste deel verdwijnen in de saus. Schep na een uur de kip uit de pan en trek hem met twee vorken uit elkaar. Laat de saus nog een kwartiertje koken, zodat hij wat dikker wordt.

Je kunt de kip en de saus warm of koud serveren. Lekker met sperziebonen, zoetzure komkommer of in een geblancheerd koolblad.

Bron: Grip op koolhydraten, snel & simpel

Populaire recepten