Pagina's

vrijdag 16 december 2022

Aardappelsoep met aardperen








  • 500 gr. aardappels (bijv kruimige dorés), geschild in blokjes
  • 250 gr. aardperen, geschild in plakjes
  • 1 zoete, witte ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 25 gr. roomboter
  • 2-4 eetl. olijfolie
  • 1 wijnglas sherry (fino)
  • 1 liter hete kippenbouillon
  • 2 zoete, witte uien, in ringen
  • 125 ml. slagroom
  • bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout
  • drupjes citroensap

Fruit aardappel, aardperen, ui en knoflook in een soeppan in roomboter met genoeg olijfolie, tot de ui goudgeel en glazig is. Blus af met de sherry en voeg, als die iets in ingekookt, de kippenbouillon toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat zo'n 20 min. zachtjes koken. Bak intussen de uiringen in roomboter of olie op middelmatige stand goudbruin tot ze gaan karameliseren en kleverig worden. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de room toe en roer goed door. Voeg enkele drupjes citroensap toe voor het ophalen van de smaak. Verdeel de soep over 4 borden en schep in elk bord wat uiringen en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Bron: Libelle

Populaire recepten